7 Mayıs 2011 Cumartesi

İstanbul Şişli Bilim Merkezi

YAZ VE KIŞ BİLİM OKULU
Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı, 7-13 yaş arasındaki çocuklara bilimi sevdirmek ve çeşitli bilim ve sanat dallarını tanıtmak amacıyla düzenlediği Bilim Okulu’nu 2004 yılından beri uygulamaktadır. Kış aylarında sömestr, yaz aylarında ise yaz tatili döneminde gerçekleştirilen Bilim Okulu, hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında yapılmaktadır.
1 haftalık ya da 2 haftalık katılımlarla gerçekleşen Bilim Okulu programı; Fizik, Kimya, Biyoloji, Nanoteknoloji, Matematik, Satranç, Uzay, Arkeoloji, Biyoloji, Genetik, Ekoloji, Küresel Isınma, Enerji, Elektronik, Robot, Bilim-Drama, Maket, Karikatür, Resim, Heykel gibi atölyeleri içermektedir. Bu atölyelerin içeriği, her çocuğun bilimsel ve sanatsal konuları kolayca ve eğlenceli bir şekilde kavrayabileceği şekilde oluşturulmuştur. Vakfımız, bu yöntemle bilim ve sanata değer veren ve ilgi duyan nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Konularında uzmanlaşmış eğitmenler tarafından verilen, uygulama ağırlıklı atölye eğitimleri aracılığıyla Bilim Okulu öğrencileri, kendi ilgi alanlarını keşfedebilmekte ve bu doğrultuda anne-babalarını yönlendirebilmektedir.
Bilim Okulu kapsamında Atölye eğitimlerini desteklemek amacıyla çeşitli kültürel ve bilimsel geziler düzenlenmektedir. Arkeoloji Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi Genetik Laboratuarı, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Topkapı Sarayı, Çikolata ve Bisküvi Fabrikası, İstanbul Modern ve Atatürk Arboretumu, bugüne kadar hazırlanan programlara dahil edilen gezi yerleri arasında yer almaktadır.
Uygulamanın ve öğrencilerin bire bir etkinlik gerçekleştirmesinin gücüne ve kalıcılığına inanarak oluşturulan Bilim Okulu programı süresince öğrenciler atölye ve geziler haricinde, belgesel ve film gösterimleri, satranç turnuvası, yabancı eğitmenlerle yabancı dil ve kültürler atölyeleri, meslek tanıtım sohbetleri, çocuk tiyatrosu, zekâ oyunları, deney gösterileri gibi etkinliklere de katılmaktadırlar.
Öğrencilerin, birçok farklı alanda etkinlik gösterebilmesine olanak tanıyan Bilim Okulu eğitimi sonrasında, çocuklarının ilgi alanlarını keşfetmeye yardımcı olabilmek adına anne-babalar, “ilgi durumu karnesi” ile bilgilendirilmektedir.
.

Ayrıntılı bilgi ve kayıtlar için;
Telefon: 0212 266 00 46 | Email: info@bilimmerkezi.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler